За силен имунитет и добро настроение, за здрава дихателна

...
  За силен имунитет и добро настроение, за здрава дихателна
Коментари Харесай

Аквасол витамин Д – един спрей, много предимства

 
За мощен имунитет и положително въодушевление, за здрава дихателна система и красива коса, кожа и нокти, за баланс на равнищата на кръвно налягане и холестерола – всичко това към този момент е записано в актива на витамин Д. В последните години науката прибавя още и още нови изгоди от слънчевия витамин за здравето, отвън главната му задача – да се грижи за растежа и укрепването на костната конструкция, като спомага за усвояването и поддържането на подобаващи равнища на калций и фосфор (важен за минерализирането на костите).
В същото време, модерният метод на живот – затворени в офисите, внимателни към парещите лъчи на лятното слънце (използваните слънцезащитни кремове попречват синтеза на витамин Д), слага от ден на ден хора в
риск от недостиг на витамин Д.


В последните няколко години, витамин Д излезе от класическата форма на таблетки и потребителите бяха сюрпризирани от разнообразието от дози, форми и приложения: желирани и дъвчащи таблетки, прахчета и ефервесцентни хапчета, орален спрей, капки и даже пакетчета под формата на чай.
Безспорно спрей формулите печелят в тази оспорвана борба, тъй като изключват неприятното чувство от преглъщането на следващото хапче за деня, усилието да прилъжем детето да отвори уста, предозирането, а и отстраняват тези спомагателни съставки, които неизбежно влизат в производството на една таблетка.
Така спрей формата на витамин Д справедливо печели доверието на потребителите с лесната си и
бърза приложимост, точна доза и изгодност.

А усвояемост? Тригодишен огромен труд на учените от университета в Шефилд, оповестен в European Journal of Clinical Nutrition (23 септември 2019 г.), дава отговор и на този въпрос.
През 2017 година те се заемат с тестването на ефикасността на витамин Д спрейове за перорално приложение,
„ Всички участници реализираха съответни равнища на витамин Д, единствено след 21 дни приложимост на перорален спрей. При тези хора, които бяха счетени за тежко дефицитни при започване на изпитването (с равнища под 25 nmol/l), е регистрирано най-ефективното асимилиране на добавката “, заключи резултатите от изследването доктор Бернард Корфе, водещ на екипа и старши учител по молекулярна гастроентерология в Университета в Шефилд.
Нещо повече – спрей формата е предпочетена от 60% от участниците, защото освен е ефикасна опция на капсулите, само че е и надалеч по-удобна за хората, които всекидневно одобряват разнообразни таблетки или изпитват усложнения при преглъщане.

Ново начало с Аквасол витамин Д
С грижа за бъдещето, модерната гръцка компания MINERVA PHARMACEUTICAL сътвори новаторския водоразтворим спрей за перорална приложимост Aquasol vitamin D , с чудесно асимилиране, без значение от приема на храна и прелестен усет на ягоди.
Aquasol vitamin D е изцяло друг от всеки различен артикул на пазара. Съдържа витамин D3 в комфортна форма на перорален спрей, особено планиран за случаите на нараснали потребности от витамин Д и/или при неговия недостиг. Със своята водоразтворима и изчистена от добавки формула, Aquasol vitamin D заема справедливо място в домашната аптечка на цялото семейство
Спрей формата е измежду огромните преимущества на продукта – комфортен както за дребните вкъщи, по този начин и за хората, които всекидневно гълтам не малко лекарства под формата на разнообразни таблетки. Лесен за преглъщане, с комфортната и икономична дозираща помпа, която отмерва тъкмо 300 единични дози от 400 IU – Аквасол витамин Д е изцяло задоволителен да задоволи потребностите от витамин Д на цялото семейство месеци наред. И коства стотинки – една доза от 400 IU е по-малко от 9 стотинки.
Кой би трябвало да приема Аквасол витамин Д?
Аквасол витамин Д е за всеки - без значение от сезона, възрастта и метода на живот. За хората, които се пазят от нездравословните слънчеви лъчи, за бременните и кърмещи дами, за кърмачетата и подрастващите, за дами в менопауза и пациенти с остеопороза, за възрастни хора с хронични болести и за всеки, който усеща първите признаци на умората, неприятното въодушевление и намаления имунитет.
Търсете в аптеките и на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР